Tenk over hva du gjør, ikke bare gjør det

 

Tenker du egentlig over hva du gjør med livet ditt, eller følger du bare strømmen uten å tenke noe særlig over det?  Jeg får ofte beskjed om å være mer realistisk når jeg forteller om hva jeg vil og ikke vil. Jeg vil ikke bruke livet mitt på å være som alle andre, bare fordi det er forventet. Jeg vil ta mine valg, gjøre mine feil, ikke dine. Jeg vil være meg, ikke deg. 

 

Jeg er glad for alt jeg har lært på skolen, at jeg har fått noe allmennkunnskap og er noen lunde oppegående. Men det å måtte velge fremtiden min når jeg var 16 år, passet meg absolutt ikke. Jeg mistet pappaen min iløpet av det første året på videregående, og det var ikke bare bare å fokusere på fremtiden da. Jeg følte press på meg fra alle kanter, mens alt jeg ville gjøre var å ligge hjemme i sengen å dra dyna over hodet. Det endte med at jeg avsluttet før skoleåret var omme. Jeg fikk ofte høre at jeg aldri kom til å komme meg tilbake på skolebenken, og at det ikke kom til å bli noe av meg. Jeg visste fremdeles ikke hva jeg ville studere, så det ble til at jeg bare valgt noe. Jeg kom meg tilbake på skolebenken, og fullførte både ett og to år på yrkesfag, men gnisten var ikke der, så læretiden ble det ikke noe av. Presset var der fremdeles, Du må gå skole Ingvild, du kan ikke sløse bort tiden din,tenk på fremtiden, jeg valgte derfor å ta generell studiekompetanse. På denne tiden hadde depresjonen tatt over hånd, jeg tapte kampen og sluttet igjen før året var omme.

 

"Det er millioner av mennesker som har levd som deg,

du vet hva du har i vente.

Hvorfor ikke leve i litt spenning?"

 

Skulle jeg gjort denne tiden opp igjen, ville jeg valgt å ikke gå noe skole i det hele tatt. Jeg fikk ingenting godt ut av det, utenom gode venner så klart. Jeg ville valgt å fokusere på meg selv og det jeg ville, ikke på andres forventninger til meg. Jeg hadde prøvd meg i arbeidslivet og funnet ut hva jeg likte og ikke likte, blitt kjent med meg selv. Men samtidig er jeg glad for at ting ble som de ble, det er en del av den jeg har blitt i dag, og det vil jeg ikke være foruten. Jeg synes det er så dumt at presset om å følge normene er så stort. Man har bare et liv, og mens andre velger å følge andres mal som er trygg, velger jeg å lage min egen, ta sjanser og leve underveis. Du kan godt fortelle meg at jeg er ufornuftig, uansvarlig og dum, men jeg bryr meg ikke. Det blir mine feil, og min suksess, ingen andres. For meg er det viktig å begå egne feil, det er eneste måten jeg kan være meg selv 100%. Jeg skjønner ikke hvorfor alle er så opptatt av å følge normene. Det er millioner av mennesker som har levd som deg, du vet hva du har i vente. Hvorfor ikke leve i litt spenning?

 

 «Jeg liker ikke å bli fortalt hvordan jeg skal gjøre ting,

jeg vil lære hvordan ting fungerer så jeg kan finne min egen måte.»

 

Selv om jeg ikke går skole, så elsker jeg å lære. Jeg tilbringer gjerne fridagene mine på biblioteket og jeg føler at jeg får så mye mer igjen for det, enn å lære under press og tvang på skolebenken. Ikke bare tilpasser jeg læringen min til meg og mine interesser, men jeg har det gøy underveis også. Jeg utvikler meg i min egen retning istedenfor en felles retning for alle elever. Jeg liker ikke å bli fortalt hvordan jeg skal gjøre ting, jeg vil lære hvordan ting fungerer så jeg kan finne min egen måte. Jeg sier ikke at jeg aldri kommer til å gå skole, for det kan jo være veldig nødvendig, alt etter hva jeg vil i fremtiden. Selvfølgelig er det konsekvenser av valgene mine, men de er jeg jeg fult klar over og villig til å ta.  

 

«...du må fortsette å jobbe hardt for å betale ned 

gjelden du har arbeidet så hardt for å få»

 

Du studerer hardt, får bra karakterer og en sikker jobb med god lønn. Du jobber mye, får høyere lønn, mer i lån, større hus, fetere bil og penere ting. Men slitingen er ikke over her, du må fortsette å jobbe hardt for å betale ned gjelden du har arbeidet så hardt for å få. Om du ser etter, så ser du kanskje at det store huset, den fete bilen og de pene tingene har blitt livet ditt. Er det virkelig det du vil at livet ditt skal handle om? Kanskje det, men det vil ikke jeg. For meg er arbeidslivet et pyramidespill, har du ikke klatret på toppen er du bare et tannhjul i andres suksess. Om du arbeider 38 timer i uken og sover 8 timer om natten, så har du iløpet av et år brukt 6 måneder og 17 dager på ren jobbing og soving. Dette er medregnet 5 uker ferie. Dvs, du bruker under halvparten av tiden på å leve livet ditt.

 

«...du bruker under halvparten av tiden på å leve livet ditt.»

 

Jeg føler at folk bare følger strømmen uten å tenke seg om, man har ikke engang vurdert andre alternativer. Vær litt mer open minded og se hvilke muligheter du har, for det er mange. Riv deg løs fra normene og leve livet DITT!  Ståle


Ps: jeg sier ikke at du vil mistrives med å leve dette livet, jeg sier bare at jeg hadde gjort det.

Én kommentar

Personlig Utvikling

09.11.2016 kl.00:49

Fint innlegg dette her. Liker at du tar egne valg. Stå for det. Når det gjelder utdanning,så er det noe du bør holde på med så lenge du lever. Eg har heller ikkje noe gyldig studiekompetanse, og det tviler eg på at eg kommer til å gjøre noe med. Men de siste ti årene har eg likevel jobbet og lest for å øke min kunnskap likevel.

Eg heier på slike som deg, som går sin egen vei. Vil helt til slutt tipse deg om en utrolig bra Internett-kurs fra ein som heter Tai Lopez.

Du kan Google: Tai Lopez 67 steps free. Der får du et supert nettkurs om livet generelt. Kurset er på engelsk, og inneholder 67 episoder på ca 30-40 min. Men eg tror du ville likt det. :)

Skriv en ny kommentar

hits